Tantrakurser för dig och din partner...

 

En inbjudan till dig och din älskade att förenas i Kärlek och medvetande...

 

Många tror att tantra bara handlar om sex. Det är inte sant. Tantra handlar om ett sätt att förhålla sig till Livet som helhet och sin partner i synnerhet. I detta kommer givetvis även det sexuella in, eftersom det är mycket viktig del i ett förhållande, men tantra handlar om så mycket mer.

 

Ett mål inom tantra är att bli starkare i sig själv, att kunna känna in vad som är sant för just dig så att du kan skapa ditt eget liv. Tantra är också utvecklade, både för dig som individ och för er som par tillsammans. För tillsammans kommer ni att kunna nå nivåer som man aldrig kan nå på egen hand!

 

Jag respekterar mig själv och min partner...

Det centrala inom tantra är att man hedrar sin partner och kan känna respekt för varandra. Detta är grunden i alla tantriska övningar och genomsyrar allt man gör i tantra både före, under och efter övningarna.

 

Den mest grundläggande filosofin i tantra är att polariteterna i Livet inte är motsatser som vår hjärna vill få oss att tro. Istället kompletterar de varandra! Manligt och kvinnligt, Lisbeth och Arnold gick Tantrakurserna 2011stress och stillhet, kärlek och rädsla. Alla behövs för att bygga upp en hel bild och vi jobbar förstås med detta under våra tantrakurser. Läs mer om vad tantra egentligen är på vår sida med information om tantra.

 

För visst är det vanligt att en viss tristess kan infinna sig i en relation som pågått under några år. Kanske har man sex mer sällan. Eller inte alls. I dessa lägen är det lätt att tro att kärleken håller på att dö. Att känslorna inte finns kvar. Men det är lyckligtvis inte sant.

 

Det som istället ofta har hänt är att man blivit för mycket "kompisar" och för lite "man och kvinna". I dessa lägen är tantra ett utmärkt sätt att tända lågan igen. Inte bara för att komma tillbaka till det som en gång var, utan även för att komma till ett helt nytt djup i relationen även sexuellt!

 

Varför ska man gå en tantrakurs? Måste man vara naken? Vad gör man för övningar? Varför är det viktigt att låta energin flöda uppåt i kroppen? Och kommer Robert att knuffa Carin i havet när han kommer fram? Detta är några av de frågor du får svar på när du tittar på vår tantrafilm!

 

Övningarna utgår ifrån kroppen och ser kroppen som ett tempel där man använder sina sinnen som dörrar till den inre och yttre världen. Syftet med övningarna är att komma till en punkt där polariteterna smälter samman och sedan vila i detta. I denna vila uppstår automatiskt en expansion av medvetandet, vilket är betydelsen av ordet Tantra.

 

De par som väljer att vara med på våra unika Tantrakurser har varit från 25 år upp till 78 år. De har varit tillsammans allt ifrån 3 månader till 45 år (!). Men det som alla har gemensamt, oavsett ålder eller hur länge de varit ihop, är intresset för varandra och relationen. Att kunna leva livet mer, större och att låta Kärleken få ta mer plats!

 

Under åren har många människor inspirerat oss men i tantran är ni varandras lärare i övningarna och hedrar den "guru" som finns i varje människa. Det handlar också om attDin partner blir din Guru acceptera "det som är". Att kroppen ser ut som den gör, att du just nu känner som du gör och att det som händer just nu, faktiskt är precis som det ska! Det som numera brukar kallas 'Mindfulness'.

 

En viktig del inom tantra är också andning. Andning är liv - Livet börjar och slutar med ett andetag och tiden däremellan påverkar du. Antingen medvetet eller omedvetet. Det förstnämnda är att rekommendera för att minska stress och vara mer i nuet. Rätt andning är nyckeln till välbefinnande, lugn och ökad medvetenhet!

 

Detta accepterande och flöde av energi gör dig mer Levande i vardagen vilket är en förutsättning för vår livsglädje. Och din partner är den som kommer att visa dig vägen till denna glädje!

 

Tantra används också för healing, för att släppa gamla blockeringar/händelser som finns kvar som minnen i din kropp. För att därefter kunna njuta mer av dig själv, din partner och hela Livet. På så sätt hjälper du också andra runt omkring dig, som t.ex. din familj!
För tantra är inte bara något man tar med sig in i sovrummet, det är något som man tar med sig hela Livet! Vi berättar mer om detta i historien om oss!

 

Kom närmare med Tantrakurser

 

Är du redo för en uppgradering av dig själv som älskare?

Om man skulle använda datortermer, skulle man kanske kunna beskriva tantrasex som "Älskare Version 2.0". Version 1, den nivå som vi alla startar på och som mycket bygger på "friktionsbaserad sex" är det inget fel på. Inte alls! Det är en bra början, men kan aldrig bli mer än så - en början.

Tantra bjuder in dig till att "uppgradera" ditt sexliv till en ny version, som innehåller många nya finesser, mer skönhet och mycket mer att uppleva. Den innehåller förstås, som alla program, även de tidigare versionerna men du får så mycket mer!

 

Så lämna autopiloten en stund och upptäck allt det som du i ditt hjärta egentligen vet finns att hämta i din relation till din älskade! Låt tantran få berika era liv! Inte med hjälp av fler ställningar eller ny teknik. Utan fyll istället ert sovrum med närvaro, nyfikenhet, glädje och inte minst massa Kärlek! Tantrakurs I är en utmärkt start på ert nya liv!

 

Viktigt tips! Anmäl dig till vårt kärleksbrev, LoveLetter! Då får du nya, spännande tantra övningar direkt till din mailbox - varannan fredag. Helt gratis! Klicka här för mer info eller fyll i uppgifterna i högerspalten direkt!

 

Vill du och din partner prova tantra hemma? Då ska du absolut titta in i vår Tantra Shop där du hittar skivor och gratis e-böcker som kommer att fördjupa er relation och ge er möjlighet till tantriska möten hemma! Du hittar Shoppen här!

 

Tantrakurs I

 

Under 4 dagar får ni chansen att komma ifrån vardagen och under avslappnade förhållanden ägna tid åt varandra och Kärleken!

 

Tantra kräver stor tillit mellan dig och din partner, att ni tillåter er att känna er öppna och sårbara för varandra. Att gå från ord och försvar till att våga visa sig helt "naken" inför sin älskade, är en uppgift som kräver ett visst mod. Att släppa kontrollen, om så bara för en liten stund, är för många mycket skrämmande och inom tantran är det därför viktigt att skapa trygga "rum" så att man kan känna sig säker och bli inspirerad att våga utforska.

 

Dessa rum ger frihet och magiska möten kan uppstå. Det handlar också om att våga experimentera och våga misslyckas. Att klara detta och vara närvarande i samspelet med sin partner kräver en del övning och precis detta får ni tillfälle till under Tantrakurs I, där vi skapar "rummen" åt er. Allt för att nå en djupare intimitet, få bättre sex och förnyad lust till Livet.

 

Tantrasex handlar mycket om att gå från prestationsinriktad sex till att vara mer närvarande. Orgasmjakt ersätts av att låta hela sexualakten bli en njutning, där det också är vikigt att låta energin stiga och sjunka, utan att jaga efter något resultat.

 

Tantrakurs I innehåller bl.a. andning, tantramassage, rörelser och tantriska meditationer för att bygga upp energiflödet i kroppen och för att skapa en djupare närhet och attraktion till din älskade. Genom avslappning får din kropp också ny energipåfyllnad, vilket gör att du kan känna dig stärkt efter kursen.

 

Övningarna gör du givetvis bara tillsammans med din älskade eftersom hela syftet med tantrakursen är att fördjupa kärleken till din partner (och också till dig själv).

 

På vår sida "Kursdeltagarna berättar" kan du både se och höra deltagarnas upplevelser under våra kurser! Gå direkt till sidan genom att klicka här.


Du kan också läsa vad tidigare kursdeltagare tyckte om Tantrakurs I i vår Gästbok!

 

Tantrakurs I

Staplarna illustrerar innehållet i tantrakursen, så att ni enkelt ska kunna jämföra och hitta den kurs som passar er bäst!


Förkunskaper: Vi rekommenderar deltagande på vår relationskurs Par i Hjärter eller motsvarande kurs/kunskaper. Men viktigast är att man har viljan att fördjupa kärleken!

 

Nakenövningar: Ja, det förekommer övningar där du kan välja att ta av dig eller behålla kläderna på. Du bestämmer alltid själv vad som känns rätt för dig och det förekommer inga övningar där man måste ta av sig! Läs mer om detta här!

 

 

Kommande kurstillfällen

 

Samtliga tantrakurser är tyvärr inställda på obestämd tid på grund av sjukdom (läs mer här).

 

Tantrakurs II


Tantrakurs II ger dig och din älskade ett helt nytt sexliv! Med underbara tantriska övningar som Heart Wave och Sex Magic kommer du och din partner att få uppleva en djupare kontakt än någonsin förut. Det blir en helg med stillhet, dans, erotik och meditationer som tar er bort från krav och stress och in i närvaro och Kärlek.

 

Precis som i våra andra kurser är avkoppling och acceptans viktiga ledord. Vi vill ge dig och din älskade en långhelg med stillhet och glädje för att hämta kraft inför vardagens alla utmaningar. Dessutom kommer vi också att titta närmare på hur du kan få:

 

 • Uppleva helkroppsorgasmer
  Genom rätt andning och kärleksfull närvaro från din partner, kan du nå nivåer som inte är möjliga på annat sätt!

 

 • Djupare kontakt med känslorna
  Med rörelser och dans får du chansen att städa ditt tempel, kroppen, och släppa det som ligger lagrat för att istället ge mer plats åt livsglädje!

 • Fördjupad kunskap inom Yonimassage och Lingammassage
  Vi bär ofta med oss mindre positiva sexuella upplevelser från tidigare i livet. Det kan vara från barndomen, ungdomsåren eller något som skett senare i livet. Kanske har det funnits någon gång då du inte satt de gränser som skulle varit mest kärleksfullt för dig. Med fördjupad kunskap inom tantramassage kan du få hjälp att släppa dessa blockeringar som ofta ligger lagrade som spänningar i underlivet. Och den som kommer att vara din ledsagare på denna resa, är förstås din partner!

 • Energier och healing för mer ork i vardagen
  Tillsammans med din partner, fortsätter du att jobba med energierna i din kropp. Detta bland annat för att få större flöde, mer ork och fördjupa relation till din älskade och andra människor i din närhet.

 • En chakrameditation som förenar
  I Tantrakurs I påbörjade vi resan genom dina chakran. Nu fortsätter upplevelsen tillsammans med din partner för att få en djupare kontakt mellan er och större känsla av samhörighet.

 • Älska tillsammans i en vägledd ’Yab Yum’
  Givetvis kommer även tantrans mest välkända position att ha sin givna plats under kursen. Använd din tantriska kunskap och älska tillsammans med din partner i Yab Yum.

 • Ge en magisk afton till din älskade
  Skapa en oförglömlig kväll för din partner! En kväll där du får träna på att ge och ta emot. Att tillåta dig bli omhändertagen och att våga släppa kontrollen.
  Kanske ger det dig och din älskade inspiration till fortsatta kärleksfulla möten när ni kommer hem!

 

Det handlar om att för några dagar få utrymme att ’bara vara’ – den man är! Vara närvarande i nuet, det som populärt kallas Mindfulness. Att få chansen att mötas i närvarande tantrasex. Oavsett ålder, utseende eller kondition.

Du är närvarande med din älskade för att dela den finaste gåva du kan ge – din tid och Kärlek! Vad mer behövs?

 

Tantrakurs II

Staplarna illustrerar innehållet i tantrakursen, så att ni enkelt ska kunna jämföra och hitta den kurs som passar er bäst!


Förkunskaper: Deltagande på Tantrakurs I eller motsvarande kunskaper.

 

Nakenövningar: Ja. Du bestämmer dock alltid själv vad som känns rätt för dig!
Det förekommer inga övningar där man måste ta av sig! Läs mer om detta här!

 

 

Kommande kurstillfällen

 

Samtliga tantrakurser är tyvärr inställda på obestämd tid på grund av sjukdom (läs mer här).