Vad är Tantrasex?

Vår sexlust stiger och sjunker beroende på hur du har det runtomkring dig i livet. En del människor har redan från början mer sexlust än andra. Oavsett hur mycket eller hur lite sexlust du har, är tantrasex något som fungerar för alla!

 

Att väcka upp den sexuella energin hjälper dig att vara mer kreativ och njuta mer av livet inom många olika områden. Den sexuella kraften är något som varje individ har tillgång till, den är en del av vår livskraft som för oss framåt och hjälper oss att förbättra vår hälsa.

Älska tantriskt med din partner hemma - tantrasex för par

 

Få tillgång till din inre kraft och bli mer attraktiv

Men den behöver först få tillåtas och bjudas in. Att släppa skammen är en av hemligheterna för ett bättre liv och vinsterna är många. Den sexuella energin är nämligen otroligt kraftfull, när man lär sig att använda den på rätt sätt!

Både män och kvinnor blommar upp genom att låta den sexuella energin få genomsyra kroppen. Genom att tillåta den livgivande sexuella energin att få finnas producerar våra kroppar mera könshormoner som håller oss yngre och friskare. Du blir helt enkelt lite snyggare och mer attraktiv! Och även om du inte har en partner att öva tantrasex med, kan du mycket väl ge dig själv stunder av njutning.

 

Vad är skillnaden på tantrasex och 'vanligt sex'?

Inom Tantrisk sex görs olika övningar där man använder bland annat andning, ljud och rörelser för att tysta tankarna och komma in i kroppen. Det är också vanligt att man inleder sin kärleksstund med tantramassage. Med hjälp av de olika övningarna väcker du upp den sexuella energin inom dig. Energin kan då styras upp genom kroppen för att nå stadier av högre medvetenhet och större lycka. Det tantriska sexuella mötet blir på ett mera extatiskt sätt, som fyller kroppen med energi istället för att tömma ut energin som annars är vanligt vid orgasmer och utlösning. Inom tantrasex riktar man istället den sexuella energin inåt så att hela kroppen vibrerar med liv.

 

Synen på orgasm under tantrasex

När vi slutar att se orgasmen som ett mål och istället kan börja slappna av i nuet, kan vi väcka upp vår naturliga orgastiska natur. En upplevelse som varar längre i kroppen än det vanliga orgasmiska upplevelsen. Konsten är att slappna av i mötet med sin partner och bli medveten om närheten. Känna in varje rörelse, känsla, upplevelse utan att behöva förändra den. Att släppa krav och mål att det är något som måste uppnås och istället låta resan tillsammans vara i nuet. Orgasmen blir något som händer - inget man gör.

Tantrasex mellan dig och din partner ger ett nytt sexliv

Tantrasex kan läka dina tidigare sexuella sår

För att uppnå en djupare förening och större intimitet krävs en öppenhet och sårbarhet i mötet med sin älskade. Man skulle kunna säga att man strävar efter att bli mentalt och emotionellt avklädd, skala av sig alla föreställningar och tankar som man har om livet och varandra. Tillåta allt att visa sig när det kommer, för att komma ännu djupare in i kroppen. För att uppnå mera njutning behöver kroppen som instrument förfinas.

 

Under det tantriska mötet kan vi heala varandras tidigare sår som finns i kroppen, som ofta lagrar sig det sexuella centret nere magens nedre del och bäckenet. När du tränar tillsammans med din älskade, kan ni uppnå ett kraftfullt energiflöde mellan varandra. Det är en inre resa för dig men det förstärks genom att du gör det tillsammans med din partner. Ingen annan kommer ju så nära dig, som din kärlekspartner.

 

Tantra stärker förbindelsen mellan hjärtat och könsorganet

Det är också viktigt att alla tantraövningar görs med vördnad och respekt för varandra. Att se varandras gudomlighet i mötet gör det mera finstämt och kraftfullt. Och att se sin egen och sin partnerns kropp som 'tempel' som bör vårdas med kärlek. Våra könsorgan, Yoni och Lingam, hedras för den möjlighet till kärlek och njutning som de kan ge och dela med varandra.

 

Shiva shakti är en vanlig position inom tantrasex

Tantrasex släpper kravet på att mannen måste ha erektion hela tiden
Att mötas i avslappning och långsamhet gör att kroppen möjlighet att uttrycka sig själv. Kroppen befinner sig alltid i nuet och där kan därför ärliga möten uppstå. Hela kärleksresan blir en upplevelse oavsett hur den slutar.

 

Att ha sex på tantriskt vis gör att man kan uppleva längre stunder av välbehag och lycka än den korta stund som man i vanliga fall rider iväg på upphetsningens våg, för att snabbt få orgasm och utlösning under några sekunder. Du kan älska längre stund, inte för att du 'står emot' njutningen, utan för att du omfamnar den.

 

Genom övning och medvetenhet kan orgasmer, när de uppstår, finnas kvar i kroppen och upplevas längre stunder. Tekniker för detta får du lära dig i våra tantrasex kurser. Kroppen lär sig då att hitta de inre banorna där energin kan färdas och göra störst nytta och det blir ett naturligt sätt för dig och din partner att älska på.

 

De tre viktigaste nycklarna under tantrasex

Ögonen, som ju ofta brukar kallas för själens spegel, är en stark kanal att använda tillsammans med sin älskade. Låt ögonen mötas under älskandet och ge varandra kärlek med blicken. Bli så transparant som möjligt för din partner.

 

Långsam beröring av kroppen, gör att kroppen hinner med att känna vad som händer. Det är därför viktigt att älska långsamt. Förnimmelser och upplevelser blir starkare. Du blir en finsmakare när det gäller sex!

 

Slappna av och djupandas långt ned i magen, trots att upphetsningen vill att du ska andas fortare och spänna kroppen som föreberedelse på orgasm. Tillåt dig att sjunka ned i avslappningen och se vad som händer.  Genom avslappningen kan kroppen öppna sig helt och falla in i hänryckningens extas. Magi kan uppstå!

 

Genom dina chakran kan du andas tantrans energier

Har tantrasex något med andlighet att göra?

För en del kan tantra upplevas som en andlig stund, att bli och känna sig total med universum och alltet. Bli i varandet. För andra kan det bli starka kärleksfulla stunder där hjärtat känns totalt öppet, flödar över av kärlek till sig själv och allt. Och för vissa blir det främst en stund med stor njutning och skön närvaro tillsammans med sin partner, vilket är nog så fint! Om bland annat detta berättar våra kursdeltagare här.

 

Vill du ha tantrasex övningar att göra hemma tillsammans med din partner? Anmäl dig till vårt kärleksbrev så får du inspiration till din mailbox, varannan fredag!

Klicka här för att läsa mer om vårt LoveLetter!

 

Dela